Boekhouding en Administratie voor de ZZP'er in Alkmaar

Waarom moet u als ZZP’er een kasboek bijhouden? Dat is een vraag die vaak wordt gesteld aan Administratiekantoor-Alkmaar.

Een kasboek houd u als ZZP’er bij als u vaak met contanten betaalt in uw eenmanszaak of als uw omzet cash ontvangt.

Administratiekantoor-Alkmaar adviseert elke ZZP’er zoveel betalingen en ontvangsten via de bank te laten lopen. Dit bespaart u tijd: u hoeft dan geen kasboek bij te houden.

Administratiekantoor-Alkmaar beseft dat de praktijk vaak anders is en biedt elke ZZP’er daarom een gratis digitaal Excel kasboek aan

Betaalt u uitgaven contant noteer de aankoop dan in uw kasboek.

U bewaart de factuur, het bonnetje of de kwitantie met daarop in ieder geval ook de BTW, zodat de BTW-administratie op orde blijft.

Het kan ook voorkomen dat u van uw afnemers contante betalingen ontvangt. Ook die moeten in het kasboek genoteerd worden. En u bewaart natuurlijk de factuur, kassabon of kwitantie.

 

Wekelijks bijhouden

Als u met een kasboek werkt is het raadzaam het kasboek regelmatig bij te werken en niet pas aan het einde van de maand. Bovendien is de Belastingdienst erg alert op het ontstaan van een negatief kassaldo, omdat dat een aanwijzing zou kunnen zijn dat niet alle inkomsten worden verantwoord.

Kennismakingsgesprek

Wilt u meer info vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan bij Aministratiekantoor-Alkmaar, bel 06-13936399.